Bahan A
280 gm mentega
200 gm gula castor
Bahan B
250 gm tepung gandum
50 gm serbuk koko
30 gm tepung jagung
20 gm biskut oreo - dikisar halus buang dulu krim dia
1/2 sudu teh baking powder
Hiasan
Biskut oreo - dikisar halus buang dulu krim dia
Coklat masakan putih cairkan
CARA-CARA
Pukul bahan A hingga kembang
Semua bahan B satukan, kemudian ayak dan masukkan dalam bahan A dan gaul sebati hingga menjadi doh yang lembut.
Masukkan adunan dalam piping bag dengan nozel bentuk bulat dan memanjang.
Tekan atas tray hingga habis. ATAU gentel-gentel je doh tu jadi bulat-bulat besar guli..dan golekkan dalam biskut oreo yang dikisar tu..
Bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit
Keluarkan biskut setelah masak. Tunggu biskut sejuk.
Paip kan dengan coklat putih.
Siap!
sumber asal- Masam Manis
4 comments:
follow me..i follow yours blog 2..hehee tq ;)
http://fabulousfashionbyrossesis.blogspot.com/
bestnyaa!! Thanks for share..nak buat jugaklah..^^
cam cdap jewp..
nk rasa ley..??
huhu..^^
anyway boleh la cube lepas nie..^^
nak request resepi for homemade coklat..leh r...:)
Post a Comment