Pages

Enjoy ur Delicious Food

Monday, August 8, 2011

MURTABAK BISKUT BERINTI DAGING



BAHAN-BAHAN

-biskut kering (biskut 4 segi)
-sepeket daging cincang (direndam dan dicuci bersih)
-sedikit minyak (untuk menumis)
-seulas bawang besar (ditumbuk)
-beberapa ulas bawang putih (ditumbuk)
-seinci halia (ditumbuk)
-2 1/2 sudu besar serbuk kari daging
-2 sudu gula
-1 sudu kecil garam
-air
-susu cair

Cara penyediaan

-inti
tumis bawang besar,bawang putih dan halia bersama minyak di dalam kuali.
masukkan daging cincang.goreng.
masukkan serbuk kari daging,air,garam,gula kedalam mangkuk dan gaul.
tuangkan adunan kari tadi ke dalam kuali..goreng sehingga air menjadi kering.
sentiasa gaul adunan tadi agar tidak hangit..


-kulit
sediakan bekas 4 segi.
susun biskut kering sebagai base..kemudian lapiskan inti daging tadi ke atas biskut.curah susu cair keatas biskut.
ulang langkah tadi sekali lg dan akhiri dengan biskut dibahagian atas~kemudian curahkan susu cair lagi ke atas biskut.
bakar murtabak sehingga biskut nampak kekuningan..
(sedap dimakan ketika panas bersama sos)

selamat mencuba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...