- Swiss roll
- 1 tin fruit cocktail
- Kristal Jelly (NONA)
- 1 tin susu cair + 1 tin air + 7 sudu gula pasir
- 4 sudu tepung custard
- whipping cream + buah utk hiasan.
Penyediaan:
- * 1st layer; susun swissrole yg dah dipotong nipis dalam bekas, n letak air fruit coktail, nak masukkan buah tu pon ok...
- *2nd layer; masak 1 tin susu cair + 1 tin air + 7 sudu gula sampai mendidih. Sambil tu,bancuh 4 sudu tepung custard ngan 1/2 tin air. Bila susu mendidih, slowkan api and masukkan bancuhan tepung kastad, kacau sampai pekat. Tuang atas lapisan 1 tadi.
- sejukkan sekejap kemudian tabur buah coktail. Ketepikan sekejap.
- *3rd layer; bancuh jelly mcm instruction pada kotak jelly. biasanya klau guna jelly nona, 1 kotak + 2 mug air panas. make sure 2nd layer dah sejuk n keras before
- bancuh n tuangkan jelly. kalau x, jelly panas + 2nd layer x keras = x chantek...
- *4th layer; Bila jelly dah beku letakkan whipping cream keatasnya. den boley la nak tabur buah2 apa pun....biasanya buah strawberry. utk kurangkan rasa masam buah, boleh taburkan coklat chip @ serbuk milo.